Monday, May 4, 2009

mondag





Jättimäinen paita Italiasta jostain turistikaupasta, shortsit bershka, sukkahousut seppälä, vyö äidin vanha.

Tänään oli aika peruspäivä, heräilin taas ihan tosi aikaisin ja ehdin tehdä vaikka mitä kotonakin. Koulussakin oli tosi rento päivä, pelattiin neljä tuntia pesistä ja silleen. Kohtaa onkin lähtö tanssitunnille, ei nyt jaksais ja pitäisi lukea ruotsin ja yhteiskuntaopin kokeisiin. Noo, ehtiihän sitä..

Lupailin ne ristiäisleipomusten reseptit niin tässäpä ne:

Vadelmakakku:

Pohja oli ihan normaali kuuden munan pohja. Välissä oli soseutettuna kaksi banaania, yksi säilykepurkillinen mangoa ja yksi säilykepurkillinen persikkaa. Kostukkeena oli niistä säilykkeistä tullutta mehua. Päällä sitten vadelmia ja hyytelösokeria, ja kermaa.

Prinsessakakussa oli välissä vadelmahilloa, ja päällimmäisessä kerroksessa vähän vielä vadelmakakusta ylijääneitä vadelmia. Ja se päällinen on tehty 300 g mantelimassaa ja elintarvikeväriä käyttäen.

Pullapitkot tehtiin että ihan perus pullataikina, jaettiin kahteen osaan, kaulittiin levyiksi, väliin margariinia, fariinisokeria (yhteensä vajaa pussillinen) ja kanelia. Kieritettiin rullalle, keskeltä kahtia. Sitten alkaa se vaikea osuus, eli noin sentin paksuisia paloja leikataan niin, ettei ihan alas asti, vaan että se on sieltä alhaalta kiinni. Sitten asetellaan ne joka toinen pala vasemmalle ja joka toinen oikealle. Puristellaan tiukaksi paketiksi koska uunissa ne levähtää takuulla. Sitten vaan voideltiin kananmunalla ja sokeria päälle. Uunista tultuaan kaikki ylijäänyt fariinisokeri kerätään pois. Ja yhteensä siis neljä pitkoa. Ens kerralla kun teen noita pitkoja niin voin tehdä semmoisen vaihe vaiheelta kuvapostauksen, se on niin vaikea selittää tälleen...

2 comments:

  1. Joo uskon et toi kastike on aika kevyttä. Onhan se sentää laihutuskirjasta ;D Ja kasviksia vaan... Tosi kivoja vaatteita taas =)

    ReplyDelete
  2. Juu voit saaha :) Eli noorakoponen@hotmail.com

    ReplyDelete

(: