Thursday, July 16, 2009

Paljon kysellyn mansikkaraparperikakun ohje


Höh, mulla oli vaikeuksia keksiä ideoita tähän postaukseen, jotenka ajattelin pistää sen kakun ohjeen, minkä tein ihan pari viikkoa sitten. Ohje oli Helsingin Sanomien parhaasta mansikkakakkukilpailusta yksi ehdokas, jota hieman muokkasin omanlaisekseni.
Sokerikakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täytteeseen:
raparperihilloketta
vaniljakastiketta
1 l tuoreita mansikoita
Raparperihilloke:
2 isoa raparperinvartta
1/2 l vettä
6 rkl sokeria + maun mukaan sokeria raparperihillokkeen maustamiseen
1 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua
Vaniljakastike:
2–4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 liivatelehteä
Kostutukseen:
3 dl maitoa
Koristeluun:
4 dl vispikermaa tai kuohukermaa
vaniljasokeria maun mukaan
tuoreita mansikoita
Valmista sokerikakkupohja. Voitele ja korppujauhota 24 cm:n kakkuvuoka.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja kääntele varovaisesti muna-sokeriseoksen joukkoon. Älä vatkaa.
Kaada valmis taikina kakkuvuokaan ja paista kakkupohjaa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Valmista raparperihilloke täytteeseen. Pese raparperin varret huolellisesti suolavedessä (1 rkl suolaa 2 litraan vettä).
Leikkaa kuorimaton raparperi noin 1–2 cm:n kokoisiksi paloiksi.
Kiehauta vesi ja lisää siihen sokeri. Käytä raparperinpalat kiehuvassa vedessä kannen alla, kerrallaan niin suuri määrä kuin mahtuu pinnalle kellumaan.
Laita kiehautetut raparperinpalat lasipurkkiin hetkeksi pehmenemään ja levitä sitten laakealle astialle jäähtymään. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla, kunnes raparperihilloke on sopivan makeaa.
Kostuta kakun ensimmäinen kerros maidolla.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää siihen kuumaan vesitilkkaan liuotetut liivatelehdet. Lisää ensimmäiseen väliin jäähtynyt raparperihilloke ja puolet vaniljavaahdosta.
Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta se. Pilko mansikat pieniksi viipaleiksi ja lisää ne lopun vaniljavaahdon kanssa tähän väliin.
Kostuta viimeinen kakkulevy ja nosta se kakun päälle. Levitä vatkattu ja vaniljasokerilla maustettu kerma kakun päälle ja reunoille, ja koristele mansikoilla.
Tässä viimeinen ajastettu postaus, nähdään kun tulen Italiasta!

3 comments:

  1. Ihanaa kakkua! Varmaa hyvä tuo raparperihommeli täytteenä. Käy osallistuu mun arvontaan ;) Maistoin muute sitä Ben&Jerry jäätelöö missä on banskua, se oli aika hyvää :D

    ReplyDelete
  2. voi vitsi näyttää ihanalle tuo kakku:)

    ReplyDelete
  3. Noora: Oi kiitos :) Se oli ihan hyvää, mutta tein sitä jotenkin vähän liian vähän :(. Nam!

    Jenni: Heh, moni kakku päältä kaunis... :D

    ReplyDelete

(: