Monday, June 8, 2009

ensimmäinen oikea kesälomapäivä

Niin kuin otsikossa lukee, tää päivä oli mulle kuin ensimmäinen kesälomapäivä, siltä se tuntui, kun on sen oikean ekan lomapäivän viettänyt sairaalassa. Mun aamuni alkoi aivan ihanasti, koska arvatkaa mitä, mulla oli nälkä! Siis joo, kuulostaa tyhmältä, mutta kuten sairauteni jo tiedättekin, niin mä en ole pitkään aikaan tuntenut oikeaa nälkää, ja siksi noiden suurien ruokamäärienkin syöminen on tuntunut tosi turhauttavalta ja ahdistavalta. Nyt oli kuitenkin ihana olo, soitinkin heti äidille, joka myös oli mielettömän iloinen mun uutisestani. Mä oon aika huono hymyilemisessä, en jotenkin vaan omasta mielestäni osaa tai näytän juntilta. Joten siitä syystä tosi harvoissa kuvissa hymyilen. Äiti siitä aina valittaa, ja olenkin harjoitellut hymyilemistä. Tää aamuherutus olisi ollut mielestäni tosi hyvä, mutta koska tämän kesän osalta mun siitepölyallergiani on taas alkanut, niin mun toinen silmä näyttää juntilta...
Noh, joka tapauksessa, Renja tuli meille joskus yhdentoista aikoihin, ja pelailtiin ja juteltiin ja syötiin sen kanssa sitten.
Myöhemmin mentiin sitten iskän kanssa testailemaan metsään tuota uutta kameraa, ja räpsittiinkin oikein ammattimaisia ja vähemmän ammattimaisia kuvia.

Tuo oli mielestäni ihan onnistunut otos, kun ottaa huomioon että mä olen ehkä maailman surkein kuvaaja...
Illalla tehtiin vielä äitin kanssa raparperipiirakkaa, siitä tuli aika oudon näköistä, mutta hyvää se kyllä oli. (Heeh, täälllä tulee olemaan varmaan aikalailla nyt jotain leivontajuttuja, kun mun painoani nostetaan, niin se on vähän helpompaa herkkujen avulla, ja tavallaan koitankin harjoitella niiden syömistä uudelleen :) Pistän sen ohjeenkin nyt sitten tähän, jos jotain kiinnostaa.



Raparperipiirakka kauramurotaikinalla

raparperi'hilloon'

n. 500 g raparperia

n. 1,5-2 dl sokeria

n. 2 dl vettä

kauramurotaikinaan

100g leivontamargariinia (voikin käy kyllä)

2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita

1tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl sokeria

1 dl kermaa


Pilko raparperit pieniksi paloiksi, laita kattilaan veden ja sokerin kanssa. (Mulla ei ole tarkkoja määriä, kun äiti 'vain hulautti' ne). Kuumenna seos kiehuvaksi, ja anna sen hieman paksuuntua. Tee sillä aikaa taikina:

Nypi kulhossa kuivat aineet ja rasva sekaisin. Lisää kerma ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele piirakkavuoan pohjaan ja reunoille. Lisää raparperiseos, ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Maistuu toki pelkästäänkin, mutta ihan superherkkua vaniljakastikkeen tai - jäätelön kanssa. (itselläni oli sitä flora vanillaa.)

Huomenna mulla on aamulla ravitsemusterapeutti ja lääkäri, ja jos kaikki on mennyt hyvin, niin pääsen kokonaan kotiin, mikä olisi tietysti mahtavaa, pitäkää peukkuja!

6 comments:

  1. Tosi hyvältä näyttää piirakka! tuollaista voisi tehdä useamminkin :)

    ReplyDelete
  2. Täällä pidetään peukkuja pystyssä!

    ReplyDelete
  3. Hyvältä näyttää toi piirakka (:

    ReplyDelete
  4. Nam, näyttää tosi herkulliselta!! :) Ja kiva juttu ku pääsit kotiin =)

    ReplyDelete
  5. *~SL: Joo, tosi hyvää se olikin :> Etenkin ihan lämpimänä.

    Karolii-na: Kiitos, ehkä sunkin peukuista oli apua, kun olin siellä lääkärissä (:

    Emmi: Kiitos :>

    Noora: Kiitos, ja munkin mielestä ihanaa (:

    ReplyDelete
  6. Heippa! Tosi kivalta tää sun blogis vaikuttaa! Oot tosi nätti. Mut tos luki et sulla on joku sairaus, saanko udella mikä, ku en tiiä :O??;S

    ReplyDelete

(: